
Στη μελέτη παρουσιάζονται οι προϋποθέσεις ώστε να μεγιστοποιηθεί το κέρδος για την ελληνική οικονομία μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η ταχεία ανάπτυξη των δικτύων πέμπτης γενιάς, η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος εφαρμογών και λύσεων που συνδέονται με τα νέα δίκτυα, η έντονη παρουσία του δημοσίου ως πρωτοπόρου χρήστη τέτοιων υπηρεσιών και λύσεων, η κυβερνοασφάλεια για να περιοριστούν οι φόβοι των χρηστών καθώς και η ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ του κοινωνικού συνόλου και του οικοσυστήματος 5G.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος Παναγιώτης Παπάζογλου επισήμανε τον ρόλο που μπορούν να έχουν τα δίκτυα 5G στην ενίσχυση της ελκυστικότητα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού για άμεσες ξένες επενδύσεις.
Υπενθύμισε πως περίπου το 15% των κεφαλαίων για άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια αφορούσαν την ψηφιακή οικονομία με τις περισσότερες να πραγματοποιούνται το 2019, ενώ σημαντικές είναι και οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις (όπως της Microsoft για την ανάπτυξη data centers) που ανακοινώθηκαν το 2020. "Το πραγματικό κόστος μετάβασης στον ψηφιακό κόσμο είναι μικρότερο από ποτέ" τόνισε ο κ. Παπάζογλου.